21 maj 2019

SAAD till Despotz Records

Saga West (Dolores Haze) och Adam Odelfelt (Tella Viv, TVc) som utgör popbandet SAAD har ingått samarbete med Despotz Records.  Två singlar och en ep kommer att släppas på skivbolaget under året.

SAAD beskriver sig som ett musikprojekt med rötterna i mode, kreativ media och konst. Saga West och Adam Odelfelt har varit vänner i flera år men började skiva musik ihop först 2019.

– SAADs låtar kan beskrivas som poplåtar med en twist. Vi gillar verkligen alternativ musik så vi försöker implementera det mycket. Vi ska samarbeta med några enastående människor och skapa moderna uttryck med en förkärlek för 80-talet.

2019 släpps två singlar och en EP av den nybildade duon på skivbolaget Despotz Records. Speningar bokas via FKP Scorpio.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Despotz och FKP Scorpio, de känns som grymma players och vi tror de är helt rätt för oss och vår musik, säger SAAD.

Ömer, Despotz Records:

– Det är ett spännande projekt med ett mycket inspirerande band. Bra timing och fantastiska människor, vi känner oss peppade på att få ta över världen med SAAD och FKP.

Den 8 juni är det releasefest på Bar Brooklyn/Debaser i Stockholm.

Christel Valsinger