7 maj 2019

Projektpengar till att förebygga psykisk ohälsa bland artister

Har du en idé till hur man kan förebygga psykisk ohälsa bland artister, så kan du få vara med och dela på 30 000 dollar som Record Union delar ut till utvalda förslag.

En studie beställd av digitala distributionsbolaget Record Union, som MI skrev om här, visar att en hög andel independentartister upplever psykisk ohälsa i relation till sitt musikskapande. Nu utlyser Record Union medel till personer som vill genomföra projekt med syfte att förebygga och behandla psykisk ohälsa bland artister. 30 000 dollar kommer att fördelas på de projektförslag som väljs ut.

Mellan den 7 maj och 2 juni kan entreprenörer och andra initiativtagare skicka in sina projektförlsag på the73percent.com. Artister och andra intresserade parter har sedan, mellan den 3:e och 16:e juni, möjlighet att rösta på de projekt de tror kan göra störst skillnad. De 10 projekt som fått flest röster går till en ”finalrunda” där de får träffa en expertpanel som kommer att ta beslut om vilka projekt som får dela på pengarna. Deras beslut presenteras senast i början av juli.

Expertpanelen består av: Natalie Shamoun, independentartist från New York som också jobbar som frilansande marknadsförare. Joe Barnby, doktorand inom neurovetenskap och psykologi vid King’s College i London.  Aleksandra Avli, grundare och VD för HON (Her Online Network) som ger kvinnor möjligheten att höras och ses för professionella och personliga kontakter och samarbeten världen över. Johan Wahlbäck, rutinerad entreprenör som idag driver ljudföretaget Defunc.

Christel Valsinger