7 april 2019

Flick Agency ger ut Christopher Wollter

Den nystartade mediebyrån Flick Agency inleder sin musikutgivning med ett samarbete med mångsysslaren Christopher Wollter, som bl a har en av huvudrollerna i uppmärksammamde TV-serien Störst av allt [Netflix]. Flick Agency är ett nystartat dotterbolag till Despotz Records.

Efter 20 år i rampljuset debuterar skådespelaren och sångaren Christopher Wollter som soloartist med ett album där han tolkar Jacques Brels verk. Albumet är producerat av den dubbelt grammisnominerade Anton Sundell och ges ut av Flick Agency, ett nystartat dotterbolag till Despotz Records. Fredag den 5/4 släpptes första singeln, Du får inte gå, och samma dag premiärvisades även Störst av allt, Netflix första svenska originalserie där Christopher spelar huvudpersonens pappa.

-Min första kontakt med Flick Agency var fantastisk. Väldigt kommunikativa, inlyssnande och framåtdrivande. Hela tanken med skivan är att skapa en crossover-platta med äldre musik som möter modern mixning. Det innefattar även att ett ungt, hungrigt gäng fastnar för det franska och vill nå ut med det även till en ung publik. Jag är väldigt glad att min första skiva distribueras just av Flick, säger Christopher Wollter.

Wollter har framfört Brels sånger i över arton år, bland annat med föreställningen Brel möter Piaf – Rebellen och sparven som spelats för utsålda hus runt om i Sverige. Han turnerar just nu med samma föreställning och ska bland annat besöka Scalateatern i Karlstad, Lorensbergsteatern i Göteborg samt Malmö Live. Han spelar även hustrumisshandlaren Conny i succémusikalen Så som i himmelen på Oscarsteatern och har fått recensioner som ”Brutalt trovärdig” (Aftonbladet) och ”Läskigare än i filmen” (DN).

Flick Agency är ett nytt media- och musikbolag som startades i slutet av 2018 av Johannes Timander och grundarna av Despotz Records; Carl-Marcus Gidlöf och Ömer Akay. Bolaget driver en foto- och videostudio samt en ljudstudio i Solna, i en stor lokal som byggdes som biograf på 1930-talet. Förutom uthyrning av studios så erbjuder bolaget även tjänster som digital kommunikation, label services, förlagsverksamhet samt produktion av podcast, musikvideos och annat varumärkesbyggande innehåll.

-Efter att ha drivit Despotz i tolv år så är tiden helt rätt att lansera en modern innovativ mediebyrå. Världen är i ständig förändring och vi som oberoende musikbolag tycker det känns viktigt att följa med i utvecklingen, på alla fronter – inte minst ur ett kreativt perspektiv. Därför behövs Flick Agency. Det är en stor ära att Christopher Wollter ger oss förtroendet att distribuera och marknadsföra hans debutalbum som soloartist, säger Ömer Akay på Despotz Records i ett pressmeddelande.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Carl-Marcus Gidlöf (Despotz Records), Beatrice Lindholm (Flick Agency), Christopher Wollter, Johannes Timander (Flick Agency) och Ömer Akay (Despotz Records). Foto: Matilda Aldsjö.