25 mars 2019

Ny avdelning och nya rekryteringar till Jubel

Från en anställd till 18 på tre år. Artistbyrån Jubel har vuxit snabbt. Nu kompletteras byrån dessutom med en ny avdelning: Events & Brands.

Events & Brands ersätter tidigare avdelningen Brand Partnerships, som förutom B2B kommer att arbeta med olika event-lösningar. Events & Brands kommer bland annat att jobba med kunder som Zound Industries, Diös och Hudikkalaset samt vara management för OS-guldmedaljören André Myhrer.

Sedan tidigare har Jubel även avdelningarna Release och Live. Syftet är att en artist i dagens musikbransch enbart ska behöva ett och samma bolag. 

– Vi ser ett tydligt behov på marknaden av våra tjänster. Musikbranschen har förändrats snabbt vilket har lett till en revolution inom infrastrukturen. Just nu sker motsvarande förändring inom flera andra branscher och vi märker att våra insikter från vår bransch är väl applicerbara på andra branscher, säger Erik Ohlsson, VD på Jubel.

Jubel har även gjort fyra nyrekryteringar:

Petter Levin Head of Events & Brands. Tidigare Global event manager på Zound Industries där han arbetade med varumärkena Marshall och Urbanears. Har ett sportsligt förflutet inom snowboard som både aktiv, förbundskapen (SWE & NOR) och på marknadssidan. Kommer att driva den nya avdelningen och ansvara för Jubels varumärkessamarbeten.

Emma Bergendahl Social Media Manager på Events & Brands. Nyutexaminerad från studier inom Medie- och Kommunikationsvetenskap på JMG i Göteborg. Är musikintresserad och en klippa på sociala medier med rätt mindset och ett skarpt öga för trender, färg och form.

Andreas Nordqvist Sales & Senior Project Manager på Live. Andreas har varit ett stadigt inslag i Sveriges musikscen sedan 2003 då han och hans bror tillsammans startade liveklubbar på dåvarande Mondo. Med Black Flag-tatueringar och intresserad blick arbetade han med Lugers bokningar med stor dedikation under åtta år. Sedan dess har han kryssat mellan föräldraledighet och arbete på Billeto, Appelgren & Friedner samt diverse klubbar och DJ-gig, för att nu landa på Jubel.

Johannes Sundelin Senior Project Manager på Release. Kommer senast från PR-byrån ILES PR där han förutom musik även arbetat med bland annat Filip & Fredrik, Fredrik Lindström, P3 Guld, Musikhjälpen och långfilmer som Känn ingen sorg och Tårtgeneralen. Johannes kommer att ta med sig artisterna Fricky och Herbert Munkhammar som är de två nyaste tillskotten på Jubels releaseavdelning.

Christel Valsinger