12 mars 2019

Josephine Forsman P4-reser i rockens USA

Josephine Forsman, känd som trummis och låtskrivare i bandet Sahara Hotnights, tar med P4-lyssnarna på en resa genom rockens USA med start 16/3 och tio lördagar framåt.

I Musikspecial i Sveriges Radio P4 får lyssnarna följa rockartister tillbaka till deras födelseorts musikhistoriska början, från bluesen och jazzen på 20-talet, via 50-talsrocken och fram till dagens musikscen.

– Jag vill med den här serien visa att varje låt är ett resultat av arv och miljö och att varje stad har ett sound. Programmen är ett resultat av mina funderingar, erfarenheter från vägarna och fakta. Filosofi, folkbildning och rock helt enkelt, säger Josephine Forsman.

Josephine bor sedan ett par år tillbaka i Topanga utanför Los Angeles som har sin egen rockscen. På sin resa besöker hon även San Fransisco, San Diego, Seattle, Minneapolis, New York, Detroit, New Jersey och Nashville och tar reda på vilka band som varit viktiga för städerna.

Forsman intervjuar bland annat Ann Wilson från Heart, David Freiberg från Jefferson Airplane och Tommy Stinson från The Replacements och många av artisterna känner Josephine personligen efter sina år på turné.

Prohgramserien sänds tio veckor med start lördag 16 mars 22.05–23.00 i P4 och i Sveriges Radio Play.

Programmet är producerat av Josephine Forsman och Susan Myrdal och görs av produktionsbolaget Munck.

Lars Nylin