11 mars 2019

John Lundvik etta även på Sverigetopplistan

Redan innan John Lundvik gick in på finalscenen i Melodifestivalen var han etta på Sverigetopplistan med Too Late For Love [Warner/Warner]. Det blev också veckan när ”Mello” helt tog över och självklart även toppar  samlingslistan med Melodifestivalen 2019 [Warner/Warner]. Albumlistan toppas av svensk rock, In Flames går rakt in i topp med I, The Mask [Nuclear Blast/Bertus].

Melodifestivalen står för 12 titlar på topp 20 av Sverigetopplistan och i mycket är det finalens topplåtar som dominerar. Liamoo/Hanna Ferm går från 7 till 2 med Hold You [Universal/Universal] medan Bishara klättrar från 6 till 4 med On My Own [Music Company Ten/Sony].I samtliga fall artistens bästa placering på listan.

Och mönstret fortsätter sedan  nedåt listan: Mohombi tar steget från 15 till 6 med Hello [Warner/Warner] och Wiktoria från 20 till 8 med Not With Me [MMM/Sony] medan Jon-Henrik Fjällgren tar sig in på topp 10 med Norrsken [Warner/Warner].

Även icke finalister fortsätter märkas: Dolly Style faller exempelvis bara ett steg från 8 till 9 med Habibi [Capitol/Universal]. Dominansen på Spotify Topp 20 är ännu större, där var i början av veckan 18 av 20 titlar hämtade från festivalen – även här med Lundvik i topp.

Tidigare ettan Einar faller till 5 med Katten i trakten [Einar], men hip-hopen får en stark ny nummer 7 i Ant Wan som går in som 7 med Drip [Ant Wan].

Starkaste övrig nykomling är Molly Sandén med Den som e den [Milkshake/Sony] som nummer 27. I topp av icke festivallåtar ligger fortsatt Lady Gaga och Bradley Cooper, som 3 med Shallow [Republic/Universal].

Heatseeker toppas av Anton Hagman med Känner dig [Universal/Universal]. Även Hagman har en bakgrund i ”Mello”, han kom sjua i finalen 2017.

Starkast start på albumlistan utöver In Flames gör en annan svensk rockakt, Backyard Babies går in som 5 med Silver & Gold [Century Media/Sony], men toppar vinyllistan.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se