15 februari 2019

Musikexportpriset 2018 – alla nominerade

Regeringens Musikexportpris delas varje år ut till en artist som under föregående år varit internationellt framgångsrik och medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och samt bidragit till en positiv bild av Sverige. Nu är de nominerade för 2018 officiella: Robyn (bilden), Malin Byström, Mohombi, Ludvig Göransson och Ilya Salmanzadeh.
– Det är med glädje och stolthet vi idag presenterar de nominerade till regeringens musikexportpris 2018. De är alla stora och betydande musikutövare som exporterar musik i världsklass och visar på bredden av det Sverige åstadkommer på den internationella arenan, säger utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde i ett pressmeddelande.Vinnaren tillkännages vid en prisutdelning på Utrikesdepartementet onsdag den 6 mars klockan 14.30.Mer om priset och motiveringar på länken:

https://www.regeringen.se/artiklar/2019/02/nomineringar-till-musikexportpriset-2018/

Lars Nylin

Bilden: Robyn, en av de nominerade