11 december 2018

God listjul

God listjul i stugorna. Mariah Carey tar över tronen med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony]. Albumlistan toppas fortsatt av Z.E. med Sverige vet [Team Platina].

Det här blev veckan för den stora julinvasionen på Sverigetopplistan. Lady Gaga & Bradley Cooper håller dock mot bra med Shallow [Interscope/Universal] och tappar bara till plats 2.

Last Christmas [Epic/Sony] med Wham! är nummer 3. Triad är 8 med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner]. Därefter radar de upp sig, Justin Bieber, Bobby Helms, Frank Sinatra och det övriga eviga julsällskapet.

Ariana Grande konkurrerar rentav med sig själv och klättrar till 4 med Santa Tell Me [Republic/Universal] vilket petar ner Thank U, Next [Republic/Universal] till plats 5.

Den tunga ”vanliga” nykomlingen är Håkan Hellström på plats 17 med Vänta tills våren kommer [Woah Dad!/Warner].

Heatseeker toppas också av en singel som bryter juldominansen även om ämnet sannerligen finns med i julhandeln: Masse med Cashen [Redline].

På albumlistan gör Så mycket bättre ett avtryck genom att Albin Lee Meldau klättrar från 24 till 3 med About You [Mayfly/Sony].

Även den fysiska listan toppas av programmet, Så mycket bättre säsong 9 [Warner/Warner] är etta för andra veckan. Vinyllistan har ny etta i The Misfits Walk Among Us [Earache/Sound Pollution]..

Samlingslistan toppas fortsatt av soundtracket till filmen A Star Is Born [Interscope/Universal].

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin