26 november 2018

Lady Gaga orubblig, Mumford & Sons in i topp

Lady Gaga & Bradley Cooper är orubbliga i toppen av singellistan med Shallow [Interscope/Universal]. Veckans nyhet kommer från Hammarkullen. På albumlistan toppar nya albumet Delta [Island/Universal] från Mumford & Sons.

På singellistan är det ett mycket stabilt utseende såväl i toppen som längre ner. Ava Max med Sweet But Psycho [Atlantic/Warner] är fortsatt 2 med tidigare klättraren Ariana Grande som 3 med Thank U, Next [Republic/Universal]. Den enda i det absoluta toppskiktet som rör sig uppåt är Zara Larsson som går från 5 till 4 med Ruin My Life [Company Ten/Sony].

Veckans nyhet är en duo från Hammarkullen i Göteborg, Asme & Aden går in som 20 med Favela [BL].

På Heatseeker toppar det skotska Sverigeaktuella stjärnskottet Lewis Capaldi med Someone You Loved [Vertigo Berlin/Universal]. För den encyklopediske kan sägas att Lewis inte är släkt med Jim Capaldi, däremot avlägset med skådespelaren Peter Capaldi…

På albumlistan går Mumford & Sons in i topp med Delta. Tvåa lägger sig Mark Knopfler med Down The Road Whereever [Virgin/Universal] som dock toppar såväl listan för fysisk försäljning som vinyllistan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin