12 november 2018

A Star Is (Re)born

Lady Gaga fortsätter att dominera med musik från A Star Is Born. Lady Gaga & Bradley Cooper toppar för andra veckan singellistan med Shallow [Interscope/Universal] medan soundtracket cementerat sin plats som etta på samlingslistan. Lady Gagas största listframgångar på åtta år. På albumlistan är Robyn kvar i topp med Honey [Konichiwa/Universal].

Ava Max är kvar som 2 med Sweet But Psycho [Atlantic/Warner] medan Zara Larssons Ruin My Life [Ten/Sony] faller ytterligare till 5.

Toppskiktets intressantaste klättrare just nu är Kygo som går från 6 till 3 med Happy Now (feat. Sandro Cavazza), norrmannens elfte topp 10-låt i Sverige. Men även Helsingborgs stolta export Smith & Thell smyger stadigt uppåt, nu från 12 till 7 med Forgive Me Friend [Playground/Playground].

Veckans nyheter i toppen är Ariana Grande med Thank U, Next [Republic/Universal] som 18 och Stors Säga mig (feat Jireel) [Columbia/Sony] som därmed håller på att bli säsongens första stora hit från Så mycket bättre.

Robyn tappar däremot från 22 till 40 på singellistan med förra veckans nyhet Ever Again [Konichiwa/Universal].

På albumlistorna finns två mogna nyheter som ändrar utseendet i topp av såväl stora listan som speciallistorna. Bob Dylans box More Blood, More Tracks, titel 14 i hans bootlegserie [Columbia Legacy/Sony] går in som 2 på stora listan bakom Robyn, därtill som 1 på fysiska listan och 2 på vinyllistan. Den senaste toppas av norske Hank Von Hell med comebacken Egomania [Sony/Sony] som därtill är 2 på den fysiska listan och 6 på ”stora” listan. Det innebär att Hank Von Hell (Hans-Erik Dyvik Husby) har en bit kvar till sina bästa svenska placeringar. Hans Turbonegro har två gånger varit nummer 3. 2011 nådde soundtracket I ljuset av Cornelis plats 22.

Ny etta på Heatseeker är Wes Sheck med Mo Bamba [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin