27 september 2018

Lisa Miskovsky i samarbete med Despotz Records

Despotz Records har ingått ett samarbete med Grammis-vinnaren och melodifestivalfinalisten Lisa Miskovsky. Ett nytt, sjätte, album är på gång.

Lisa Miskovsky har under åren rönt så väl nationella som internationella framgångar, till exempel med hitlåten Driving One Of Your Cars och en imponerande låtskrivarkarriär där hon bland annat levererat hits till Backstreet Boys.

För fem år sedan släppte Lisa det kritikerhyllade albumet Umeå som hon tillägnade sin uppväxt och nu följer hon upp den, med sitt hett efterlängtade sjätte album. Skivan, vars titel ej ännu är fastställd, kommer att släppas i samarbete med det stockholmsbaserade indiebolaget Despotz Records.

Om samarbetet med Despotz Records säger Lisa Miskovsky:

– Det är kärleken till musiken och entusiasmen jag vill känna hos de som skall föra min vision vidare nu. Den glöden finns här! Spännande och roligt ska det bli!

– Det känns roligt att jobba tillsammans med ett ungt och hungrig team med stora ambitioner och globalt nätverk,  säger bokningsagenten Hilda Sandgren, som under flera år samarbetat med Lisa Miskovsky på bokningsbolaget MTA Production och fortsätter ett nära samarbete även i samband med det kommande albumet.

Ömer Akay, A&R och grundare av Despotz Records säger om bolagets nya signing:

– Med Despotz internationella muskler och de 25 års erfarenhet vi har tillsammans på bolaget kommer vi återigen breaka Lisa internationellt. Vi är verkligen stolta över att hon väljer att samarbeta med ett oberoende bolag framför en major, vi är tacksamma för det förtroendet! Det bevisar att vi som skivbolag är innovativa och flexibla i en skiftande verklighet.