25 september 2018

Warner startar svenskt Asylum Records

Nu står det klart att Warner Music Sweden startar den legendariska etiketten Asylum Records i Sverige. Sverige blir tredje landet, efter USA och Storbritannien, där Asylum lanseras. Asylum Records startades 1971 av skivbolagsmogulen David Geffen.  

Som en gren av svenska Asylum Records lanseras även Rex Music som en label och förlag med nya studios och kontor på Kungstensgatan 28B i Stockholm. Dörrarna slogs upp i slutet av augusti och den helt nybyggda studion är på hela 260 kvm och rymmer replokal, loungerum, bar, kök, kontor och flera studiorum.

Tillsammans med Asylum Records ska Rex kontraktera nya talanger till förlags- och labelsidan. I dag är SAMI och Elias Abbas kontrakterade till etiketten och till förlaget hör bl a KJ (producenten/låtskrivare bakom Medinas största hits Miss Decibel och Där palmerna bor), K-One (producent/låtskrivare bakom Robin Bengtssons vinnarbidrag i Melodifestivalen och Elias Abbas) och SAMI (Petters Toppen av ett berg, Regnet och Lev nu). SAMI har även varit med och skrivit Petters nysläppta album och i slutet av augusti släppte han sin första singel som soloartist, När ingen ser. Han kommer i höst och vår vara i studion på Kungstensgatan för att slutföra nytt material.

Asylum Records kommer att drivas av Kabiru Bello som A&R Director och Josefin Hafen som A & R/Product Manager.

– Jag ser starten på Asylum Records som en fantastisk möjlighet att ge ett hem åt urban/pop-musik här på Warner. Jag är också övertygad om att lokalerna på Kungstensgatan bokstavligt talat kommer bli som ett andra hem för kreatörerna på labeln. Frihet och kreativitet kommer först hos oss på Asylum och med vår expertis kan vi förverkliga artisternas vision. Josefin Hafen och jag är oerhört stolta och glada över förtroendet, säger Bello i ett pressmeddelande.

– Vår satsning på Asylum visar återigen att vi vill vara en relevant bästa partner för Sveriges kreativa artister i urban/pop-genren och Josefin och Bello känns som helt rätt personer att leda detta, säger Jonas Siljemark, President Warner Music Nordic.

Lars Nylin