11 september 2018

21 organsiationer i upprop om EU-direktivet

Ifpi, Musikförläggarna, SKAP och Föreningen Svenska Tonsättare tillhör de 21 organisationer som undertecknat en debattartikel publicerad i SvD med rubriken ”Google för dold kamp mot svenska låtskrivare”.

Artikeln uppmanar svenska EU-parlamentariker att se med kritiska ögon på de kampanjer som förts av techjättar som Google inför omröstningen om EU:s nya upphovsrättsdirektiv.

”Med hjälp av uppblåsta kampanjer, påhittad propaganda och hot om internets död har amerikanska it-jättar lobbat bort den, för oss kulturskapare, viktigaste frågan sedan internets intåg och lyckats påverka utfallet i EU-parlamentet”, skriver organisationerna i debattartikeln som du hittar här.

MI har  i ett flertal artiklar rapporterat om EU-direktivet och lobbykriget som kringgärdat sommarens omröstning i EU-parlamentet och den debatt och omröstning som äger rum den 12 september. Bland annat här  och här.

Christel Valsinger