23 mars 2018

MUSIKBOLAG Jakob Karlberg i avtal med AWAL

Jakob Karlberg har skrivit avtal med Kobalts digitala label AWAL. Nya singeln Generad släpps den 23:e mars.

Låten, som Jakob skrivit tillsammans med Jimmy Jansson, Henrik Jonzon och Palle Hammarlund, blir även första releasen på Jakobs egna label Charming Records.

– Jag ser fram emot att samarbeta med Kobalt som är ett nytänkande bolag med ett utmärkt team, säger Jakob Karlberg.

AWAL:s labeltjänster skräddarsys efter artisters behov och erbjuder global distribution med tillgång till omfattande realtidsdata genom AWAL:s portal och app. Som tillägg erbjuder AWAL även playlistpitching, marknadsförings- och releaseaktiviteter samt vid behov finansiering genom royaltyförskott.

– AWAL älskar att supporta indieartister som tagit greppet om sin egen karriär. Jakob Karlberg är en personlig favorit i min egen (digitala) skivsamling och det känns superkul att vara med på den här releasen, säger Carolina Eriksson – Senior Creative Manager på Kobalt.

Bilden från vänster:

Carolina Eriksson (Senior Manager Creative and Acquisitions, Kobalt Scandinavia), Johan Söderholm (Managing Director & CEO, Sqream Management AB), Jakob Karlberg, Johan Ekelund (Co-founder & Managing Director, Kobalt Nordics), Jonna L. Peltola (A&R/Artist Manager, Sqream Management AB).