20 mars 2018

RADIO Ny podd – P3 Musikdokumentär

Rihanna är ämnet ett när Sveriges Radio P3 startar den nya podden P3 Musikdokumentär. Podden är en del av P3:s nya musiksatsning och kommer att släppas varannan tisdag i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns.

I P3 Musikdokumentär gräver Vendela Lundberg och Axel Winqvist i arkiven och gör nedslag i dramatiska skeenden i artisternas liv och karriärer. Lyssnarna möter människorna bakom hitsen och får höra berättelser från backstage och artisterna själva berätta om avgörande ögonblick. Premiärprogrammet handlar om Rihanna.

Första avsnittet handlar om Rihannas uppväxt på Barbados som kantades av missbruk och våld. Om första mötet med Jay-Z och lanseringen av henne som en exotisk popprinsessa. Om födelsen av en bad girl, eller badgal, som hon själv skulle uttrycka det. P3 Musikdokumentär om Rihanna tecknar en bild av en motvillig förebild och om vilda fester på privatplan.

Medverkande i dokumentären:  Nikki Amini, Idol-domare och Head of Global Marketing på musikbolaget Amuse. “Peter”, gerilla-affischeraren som skapade rubriker världen över med bilden på Rihannas misshandlade ansikte.  Rozann Archer, född och uppvuxen på samma gata som Rihanna på Barbados.  Alexandra Loonin, ett av Sveriges största Rihanna-fans, bakom bloggen “We found Rihanna”. Ebba Lange, ett av Sveriges största Rihanna-fans, som har träffat sin idol.  Hanna Björkman, även hon del av Rihannas “Navy”, som har träffat stjärnan.

P3 Musikdokumentär: Rihanna – antihjälten från Barbados släpps tisdag 20 mars kl. 07.00 i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns.