13 mars 2018

PÅ JOBBET MED Sulekha Daar/Woah Dad!

Sulekha Daar har varit på Woah Dad! i lite mer än ett år, men har har en ny arbetsroll sedan några veckor tillbaka. Vi bad henne berätta om sin jobbvardag på bolaget som huserar artister som Håkan Hellström, INVSN och Ola Salo.

Woah DadVad är ditt jobb?

– PR & Social Media Manager. Mina huvuduppgifter är främst pressbearbetning för våra artister och bolaget, samt ansvar över Woah Dad!s olika digitala plattformar och att ge tips och tricks till våra artister med hur de ska gå tillväga.

Vad är det första du gör på jobbet på morgonen?

– Kliver in, tar en kopp kaffe och tjenar med allihopa på kontoret. Det är viktigt för mig att säga hej när man kommer in till ett rum och självklart alltid intressant att veta vad folk gjort kvällen innan och bara prata allmänt. Sen sätter jag mig vid mitt skrivbord och kikar på min to-do-list som jag skrivit innan jag lämnat kontoret dagen före.

Artistmerch som syns på ditt kontor/skrivbord? 

– På mitt skrivbord: en 7″ av INVSNs singel Immer Zu och en selfie med Esther Vallee. På kontoret har vi en hel del vinyler, allt från Håkan Hellström till Ruby Empress och en del Woah Dad!-tischor.

Vem är din närmaste arbetskamrat?

– Nu blir det kanske lite väl klyschigt, men alla, då vi jobbar väldigt tätt ihop och inte är så många.

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos en social media manager?

– Att man ska hålla sig uppdaterad med nya trender och do:s and don’t:s. Men det viktigaste är egentligen att man ska ha ett samlande språk för diverse konton och att man ska våga utforska alla plattformar, och att göra det till sin grej. Det blir ju lite tråkigt om man följer boken till 100%, do it your way så blir det mer personligt och mindre corporate. Rock’n’roll fast på ett social media-sätt!

Vilka är dina viktigaste arbetsverktyg? 

– Mobilen + laddaren och även arbetsblock + penna. Jag är väldigt digital av mig, men ibland tar min tidigare analoga vana över.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– Vi har en gemensam playlist som vi kör ut i högtalarna runtom kontoret, men ibland kan man hijacka och köra sina privata playlists, det är mycket alternativ R&B och hiphop från mitt håll.

Vad lyssnar du på just nu?

– Mycket Ravyn Lenae, Janelle Monáe, Kendrick Lamar. Våra artister på WD också såklart!

Vad/vilka jobbar du med just nu?

– SMASH, som är en ny stor musiksatsning från Woah Dad! tillsammans med Maloney Concerts. Det är en musikfest som headlinear Post Malone. Även Lil Pump och Cherrie kommer uppträda under dagen.

– Och så har vi releaser på gång med Efraim Leo,  INVSN och massa annat, always on the roll!

Christel Valsinger

Fler avsnitt av På jobbet med…

Karin Gunnarsson/biträdande tävlingsproducent Melodifestivalen

Nina Nestlander/Sweden Music

Joachim Cedlöf/Cosmos Music