19 januari 2018

FÖRLAG Linus Wiklund till Kobalt

Kobalt Music har slutit ett exklusivt globalt förlagsavtal med låtskrivaren och producenten Linus “Lotus IV” Wiklund, aktuell med bl a världshiten Stay med Zedd & Alessia Cara.

Under 2017 var Stay den mest spelade låten på amerikansk radio under sex veckor samtidigt som den var topp 10 på Billboard Hot 100 och UK Official Charts samt den mest streamade låten på Spotify globalt med över en halv miljard streams. Stay är också nominerad till en Grammy i kategorin Best Pop Duo/Group Performance.

I slutet av 2017 släpptes Darkside med Ty Dolla$ign & Future feat. Kiiara, som Linus producerat och skrivit. Darkside hördes bland annat i trailern till Bright, Netflix största satsning någonsin och finns även med på filmens soundtrack som släpps av Atlantic Records.

Linus Wiklund är baserad i Los Angeles där han skrivit och producerat för bland andra Troye Sivan, Charli XCX och Sabrina Carpenter samt arbetat på ytterligare nytt material med Zedd, Zara Larsson m fl. Linus har tidigare toppat Englandslistan tillsammans med Avicii med I Could Be the One som han skrev tillsammans med bland andra Noonie Bao, en av Linus närmaste co-writers.

Linus Wiklund representeras av managern Jakob Emtestam/Vivstilo.

På bilden, stående: Jakob Emtestam (Vivstilo), Atena Banisaid, Anders Lidén, Ida Ljungqvist (Kobalt), Linus Wiklund, Johan Ekelund, Carolina Eriksson (Kobalt). Sittande: Caroline Bäuml, Lisa Holmgren, Emily Bines (Kobalt).

Foto: Jezzica Sunmo