6 november 2017

LIVE Musik i mörker

En gång i tiden gjorde Ingmar Bergman en film med titeln Musik i mörker. Nu gör Magnus Carlson och Weeping Willows som en markering i hållbarhetsfrågor en konsert under rubriken Songs Without a Trace. 16 november spelar man i en helt nedsläckt Katatarina kyrka i Stockholm,

Tillsammans med Weeping Willows kommer Magnus Carlson att framföra en intim och akustisk spelning i Katarina Kyrka den 16 november. Spelningen kommer dock inte att likna någon av deras tidigare spelningar – den kommer att framföras i en helt nedsläckt lokal.

Magnus Carlson, som mottog Grammis och Oatlys stipendium Årets hållbara artist 2017, håller hållbarhetsfrågorna varmt om hjärtat. Spelningen Songs without a trace kommer att genomföras helt akustiskt och utan ljus, och kommer därmed att efterlämna minsta möjliga miljöavtryck.

Magnus Carlson menar att förändringar som krävs för att leva mer hållbart ofta ses som uppoffringar när de i själva verket inte behöver vara det.

– Inte sällan kan det visa det sig leda till något annorlunda och bättre. Songs without a trace tror jag kan vara ett sådant exempel” säger han i ett pressmeddelande.

Lars Nylin