26 september 2017

MUSIKBOLAG Freebird flygfärdigt

I våras meddelade Maria Molin Ljunggren att hon skulle gå vidare efter åren med Lionheart och Capitol. Nu är den nya skapelsen Freebird Entertainment flygfärdig.

Freebird Entertainment AB är en slags kärleksförklaring till artisteri och musik. Att få starta upp på nytt i en ny tid med vår långa erfarenhet känns väldigt spännande, behovsprövat och väldigt välgrundat, säger Maria Molin Ljunggren några timmar efter att MI noterat på sociala medier att uppföljaren till Lionheart Music nu är igång på allvar.

– Vi är tillbaka lite där allting började. Att identifiera talang och projekt vi tror på och vara ett varmt hem för en långsiktig utveckling. Vi är ett management, förlag och A & R som jobbar med skräddarsydda lösningar designade efter dagens behov och möjligheter. Varje gång Bobby och jag rannsakar vad vi vill göra med vår tid så blir alltid slutsatsen. Oj vad vi älskar det vi gör!  Vi är tillbaka lite där allting började. Vi har valt att kalla oss artist och musik-bolag, fortsätter Maria Molin Ljunggren.

Bobby är maken Bobby Ljunggren, låtskrivare och producent. Han finns nu i det nya bolagets studior på Bellmansgatan i Stockholm, tillsammans med Robin Stjernberg, Henrik Wikström och Jörgen Ingeström. Maria finns i Freebirds kontor några Söderkvarter bort på Högbergsgatan med assistent Pim Andersson och ekonomen Johanna Lyksell.

På A & R-fältet har bolaget inlett ett nära samarbete med en före detta kollega från Capitol Music, numera frilansande Niklas Rune.

– Vi har känt varandra i många år och våra kunskapsområden är en bra mix, säger Maria.

På frågan om någon release är spikad svarar hon:

– Inte ännu. Vi är i förberedande läge.

Det var den sista juni i år som Molin Ljunggren avslutade en epok då hon lämnade sin roll som VD för Capitol Music Group, ett Universal Music-upplägg som inkluderade hennes Lionheart Music Group.

Den gången sa Maria till MI:

– Egentligen är det inte alls dramatiskt. Universal Music köpte 51 % av Lionheart 2007, resterande delen 2014 samtidigt som vi tillsammans skapade Capitol Music Group. Nu är det dags för nästa steg, tiden var här för något nytt efter alla år med Lionheart, säger Maria Molin Ljunggren.

Lars Nylin