25 september 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 38 Post Malone veckans raket

Så fick Avicii släppa sin dubbeletta. Rapparen Post Malone går raka vägen i topp med Rockstar [Repuplic]. albumlistan toppar dock Avicii fortsatt med AVĪCII (01) [Universal/Universal] trots stark utmanare i nya tvåan Foo Fighters Concrete And Gold [RCA/Sony].

På singellistan är Sam Smith kvar som 2 med förra veckans nykomling Too Good At Goodbyes [Capitol/Universal] på plats 2. Zayn, in som 5 förra veckan, klättrar till 3 med Dusk Till Dawn [RCA/Sony]. Det innebär att Avicii faller till 4 med Without You (feat. Sandro Cavazza).

De senaste veckornasd klättrare nummer ett, Dua Lipa med New Rules [WB/Warner], faller nu en plats till 8. Men Logic stiger fortsatt med telefonnummerlåten 1-800-273-8255 [Def Jam/Universal], nu från 10 till 5.

Bästa övriga nykomlingar är Alan Walker med The Spectre [Mer Musikk/Sony] som 32 och Darin med Tvillingen [Dex/Sony] som 33.

Etta på Heatseeker är Elias Abbas med Min Queen [Warner/Warner].

På albumlistorna är amerikanska Foo Fighters, på Sverigebesök i förra veckan, den starkaste nyheten med plats 2 på albumlistan, och förstaplatser på fysiskt respektive vinyllistorna.

På samlingslistan fyller soundtracket till Trolls [RCA/Sony] ett år som fortsatt etta på listan.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin