25 september 2017

Strage och Moshizi tar plats i juryn för SMHOF

Juryn som väljer ut artister och låtskrivare till Swedish Music Hall of Fame har fått två nytillskott. Journalisterna Fredrik Strage och Tara Moshizi är från och med i vår delaktiga i urvalsprocessen.

Fredrik Strage är en av Sveriges mest profilerade musikskribenter, med Stora Journalistpriset och böcker som ”Mikrofonkåt” och ”Fans” på meritlistan. I dag skriver han krönikor i Dagens Nyheter, tipsar om musik i TV4 Nyhetsmorgon och driver podcasten ”Hemma hos Strage”.

Tara Moshizi har bland annat jobbat som musikrecensent för Aftonbladet och varit programledare i Sveriges Radio P3 och P4. I dag arbetar hon som programledare för Kulturnyheterna på SVT, är moderator på olika evenemang samt kulturredaktör på Icakuriren.

Sedan tidigare består juryn även av Kerstin Behrendtz och Lars Nylin. Juryns ordförande Anna Charlotta Gunnarson beskriver sina nya jurykollegor:

”Tara Moshizi och Fredrik Strage är rena drömtillskotten för juryn. De är allmänbildade och nördiga på samma gång och har därmed kunskaperna som krävs för att hitta såväl de breda som smala musikhistoriska linjerna. Tara och Fredrik kommer att få den nya buketten av Swedish Music Hall of Fame-musiker att blomma lite extra. Jag längtar jättemycket efter att sitta i intensiva diskussioner med den nya jurykvintetten.”

Även allmänheten har en viktig roll i arbetet med att ta fram musikskapare som förtjänar en plats i Swedish Music Hall Of Fame. Den som vill bidra med tips kan maila till info@smhof.se senast den 30 september.

Christel Valsinger