5 september 2017

PÅ JOBBET MED Emma Finnkvist/Warner Music

Om du är på Warner Musics kontor och ser ett skrivbord som dignar under samlingen av brickor från åratal av events och inspelningar, så är det Emma Finnkvists. I höst jobbar hon med bl a NONONO, Rhys och Sabina Ddumba. Här berättar hon om sin jobbvardag.

Vad är ditt jobb? 

– Jag jobbar som Head of Local på Warner Music Sweden, det innebär att jag är övergripande ansvarig för vår svenska avdelning med dess personal och artistrepertoar.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

–Då kommer jag till jobbet, dricker kaffe, mejlar, har möten, träffar artister och mejlar lite mer.

 Vem är din närmaste arbetskamrat?

– Hela min avdelning bestående av produktchefer och promotion managers. Vi försöker jobba så nära varann vi kan i planering av releaser, marknadsaktiviteter etc. The more the merrier och ensam är sällan stark och så vidare. Plus alla artister såklart! Och deras managers.

Vad ägnar du allra mest tid åt?

– Mejla! Tycker hundra procent att mejl är det ulitmata sättet att kommincera på.

Artistmerch som syns på ditt kontor/skrivbord?

– En Katy Perry-solfjäder, en fidget spinner och en stressboll i form av en av grisarna från Angry Birds, livets merch! Jag har också sparat exakt alla badgar från inspelningar, events etc jag fått genom åren. Min bästa är från en boxningsmatch i Köln mellan Klitschko och Solis där jag hade ”Ring access” då vi hade en artist som uppträdde i boxningsringen innan matchen.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– I lurar eller genom min kollega Calles högtalare. Jag är inte betrodd med egna… Just nu lyssnar jag nästan bara på Dua Lipas senaste singel New Rules. En av årets absolut bästa låtar! Bonus att det aldrig gjorts en coolare video än till just den låten.

När är jobbet som bäst? 

– När allt kring en sedan länge planerad release klaffar och när vi lyckas breaka nya artister.

Som sämst?

– När tiden inte räcker till.

Vad/vilka jobbar du med i höst?

– Vi har massor av spännande releaser coming up. Förra veckan släppte vi äntligen ny musik med NONONO till exempel. Vi jobbar även med kommande superstjärnan Rhys samt att Miriam Bryant såklart är ständigt aktuell. Snart drar ju även Så Mycket Bättre igång där bland andra Sabina Ddumba är med. Det kommer att bli fantastiskt.

Christel Valsinger