1 september 2017

MUSIKBOLAG Nicholas Johansson tar över som Head of Capitol Publishing.

Nicholas Johansson, A&R på Universal, blir ny ansvarig för Universalägda Capitol Publishings förlags och studioverksamhet.

Nicholas Johansson kommer att ansvara för Capitol Publishings förlag- och studioverksamhet, baserad på Nytorgsgatan 40 i Stockholm, men kommer fortsättningsvis även att vara A&R på Universal Music/Polydor Sweden.

Närmast ligger kommande utgivningar med bl a Ghost, Spiders och Hurula. Nicholas kommer att dela sin arbetstid mellan Capitol Publishings lokaler och Universal Music och rapporterar till Johan Lindquist, Vice President Universal Music Sweden Domestic.

– Nicholas har, med sin erfarenhet från Sony/ATV och som A&R på Universal Music, precis den kompetens som vi eftersökte och som denna uppgift kräver. Studio- och publishingverksamheten är en viktig komponent i vår verksamhet som ett modernt musikbolag med artisten i fokus, säger Johan Lindquist på Universal Music till MI.

Nicholas Johansson kommer även i fortsättningen att ansvara för etiketten Reaktor.