30 juni 2017

TOPPLISTAN V 26 Ännu en midsommaretta för Lasse Stefanz

Lasse Stefanz går rakt in på albumlistans första plats med nya Wind Me Up [Mariann Grammofon/Warner]. På singellistan släpper inte Despacito med Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber [Universal/Universal] taget om förstaplatsen även om Kampferdrops’ Jag trodde änglarna fanns [Caroline/Universal] fortsätter att klättra, denna vecka till en andraplats.

Lasse Stefanz har gjort det till tradition att toppa albumlistan vid midsommar. Förra året var det albumet Road Trip, året innan dess Whiskey Barrell och det går att fortsätta bakåt ytterligare ett par år och finna Lasse Stefanz i albumtoppen vecka 26. I år heter ettan Wind Me Up, men även andraplatsen på albumlistan innehas av en nykomling: Imagine Dragons – Evolve [Interscope/Universal] , med flera spår producerade och skrivna av svenska Mattman & Robin.

Singellistan visar bara mindre förändringar. Kampferdrops Jag trodde änglarna fanns toppade Spotifys svenska lista i början av veckan (se separat artikel) , men får nöja sig med andraplatsen på singellistan medan Despacito med Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber [Universal/Universal] fortsätter att vara #1. Lite längre ner ses Chainsmokers och Coldplay ta sex kliv uppåt från plats 18 till 12 med låten Something Just Like This. Kanske med skjuts i stegen från Coldplays konserter på Ullevi i Göteborg förra helgen.

Samtliga listor finns på www.sverigetopplistan.se

Christel Valsinger