26 juni 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 25 Dubbelt DJ Khaled på topp 10

Två gånger DJ Khaled på topp 10. Men fortsatt Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber kvar som etta med Despacito [Universal/Universal]. På albumlistan återvänder Hov1 till toppen [Svenska Inspelningar/Universal].

Justin Bieber gick på knock förra veckan med tre låtar topp 4. går denna vecka även om båda hans gästspel tappar en placering. David Guettas 2U [Parlophone France/Warner] faller till 3. Medan Biebers gästspel hos DJ Khaled i I’m The One [Epic/Def Jam/Sony] faller en plats till 5.

Men just DJ Khaled, producent och skivbolagsdirektör i Miami, förstärker sina positionern är hans egna Wild Thoughts [Epic/Sony] går in som nyhet på plats 8. Veckans andra tunga nyhet är Calvin Harris, in som 30 med Feels [Columbia/Sony].

Intressantaste klättraren just nu är norska Kampferdrops som går från 8 till 4 med Jag trodde änglarna fanns [Caroline/Universal] och samtidigt toppar Spotifylistan.

Ny etta på Heatseeker är Laleh med Goliat [WM Sweden/Warner], upp från 3.

Förra veckans tunga nyhet på albumlistorna var Lars Winnerbäcks turnéretrospekt Vi var där [Sonet/Universal]. Den faller nu drastikst till 42. Tyngsta nyhet är Lorentz, in som 5 med Lycka till [Let’s Make It Happen/Sony]. En position efter går Nickelback in med Feed The Machine [BMG/Warner], ett album som toppar den fysiska listan. Ny etta på vinyllistan är amerikanska Fleet Foxes med Crack-Up [Nonesuch/Warner].

Kvar som etta på samlingslistan är filmmusiken till Trolls [RCA/Sony], detta efter nu 38 veckor på listan.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se