3 april 2017

MUSIKBOLAG Nya labeln Superior Recordings i samarbete med Cosmos Music

Nya labeln Superior Recordings inleder ett samarbete med Cosmos Music. Först ut är singeln Batman & Robin med svenska artisten Cazzi Opeia och K pop-producenten Jin x Jin.

För några veckor sedan kom nyheten om det nya förlaget Ekko Music Rights, ett samarbete mellan sydkoreanska SM Entertainments grundare och Pelle Lidell och hans kompanjon Robin Jenssen. Nu lanserar Lidell och Jenssen även en skivetikett ihop under namnet Superior Recordings. Inför den första releasen har man inlett ett samarbete med Cosmos Music.

– Jag har känt Pelle sedan vi båda började på ”insidan” av den svenska musikbranschen i början av nittiotalet. Sedan dess har han haft en spikrak A&R-karriär med en strid ström av internationella hits som det varit omöjligt att inte impas av och bli avundsjuk på. Vi är därför nu extra peppade att inleda ett samarbete med honom och Robin för deras label Superior Recordings, säger Fredrik Ekander på Cosmos Music.

Startskottet för samarbetet blir singeln Batman & Robin med svenska artisten Cazzi Opeia och K pop-producenten Jin x Jin som släpps den 14 april. Cazzi Opeia har tidigare hypats av bl a Tiësto och amerikanska bloggaren Perez Hilton, turnerat med med DJ-kollektivet FDJR och uppträtt inför 50 000 personer på Isle of MTV. Jin X Jin är en Seoul-baserad producent, dj och låtskrivare som även innehar titeln professor i musikteknologi. Han har skrivit och producerat en mängd hits, med singlar till bl a Krishane (Atlantic Records UK), mångmiljonsäljarna Girls’ Generation (SM) och Nathan Sykes’ Billboard Dance No.1 hit Kiss Me Quick (Global) på sitt CV.

– Vår nystartade boutique label Superior Recordings är helt enkelt ett resultat av den mycket kreativa miljö som jag och min kompanjon Robin Jenssen upplever här på Cosmos Music. Vi har haft flera licensintressenter för Batman & Robin men det kändes fullständigt naturligt att ingå samarbete med Cosmos och deras mycket kompetenta team. Dels för att de presenterade en väl genomarbetad internationell plan och dels för att de delar samma passion för Cazzi Opeia & Jin X Jin’s musik och vision.

– Med Cosmos internationella partners The Orchard ombord ger detta oss många intressanta valmöjligheter och den internationella respons vi fått så här långt är minst sagt lovande. Cazzi Opeia (svensk) och Jin X Jin (sydkorean) möts med stort intresse och nyfikenhet, speciellt i Asien. Fredrik Ekander, en musikman jag hyser mycket stor respekt för och som jag känt länge, har många gånger diskuterat samarbete. Nu är vi äntligen där, det är en realitet och det känns minst sagt jäkligt inspirerande och spännande.

Översta raden: Cazzi Opeia (Artist)Nedersta raden: Pelle Lidell (President & Co-founder, Superior Recordings), Robin Jenssen (VP & Co-founder, Superior Recordings), Robert Litsén (VD, Cosmos Music).