22 februari 2017

GRAMMIS Magnus Carlson ”Årets hållbara artist”

För första gången lanserar Grammis en utmärkelse som inte enbart har med musik att göra. Tillsammans med Oatly har stipendiet Årets Hållbara Artist instiftats, och i år tilldelas det Magnus Carlson som utmärkt sig genom sitt engagemang för en hållbar framtid.

–  Stipendiet Årets Hållbara Artist ska tilldelas en artist som på olika sätt gör hållbara val och använder sin offentliga röst för att driva opinion i hållbarhetsfrågor, kommenterar Carina Tollmar, Hållbarhetschef på Oatly.

– Grammis har en stor plattform i Sverige och vi vet redan att det finns många artister som är aktiva i olika hållbarhetsfrågor och som inspirerar till ökat hållbarhetsengagemang. Det vill vi premiera, tillägger Carina Tollmar.

Stipendiesumman som uppgår till 100 000 kronor ska bidra till att underlätta för artisten i sitt fortsatta hållbarhetsarbete. Årets stipendium går till sångaren, kompositören och sångtextförfattaren Magnus Carlson.

– Magnus har varit engagerad i miljöfrågor sedan flera år tillbaka. Bland annat såg vi prov på det i det folkliga TV-programmet ”Så mycket bättre” då han tog upp miljötänket till de andra deltagarna och därigenom till svenska folket, säger Lisa Cronstedt Marknads- och Kommunikationschef på Ifpi och Projektledare för Grammiskommittén.

Juryn för stipendiet består av Lisa Cronstedt, Marknads- och Kommunikationschef på Ifpi och projektledare för Grammiskommittén, Carina Tollmar, Hållbarhetschef på Oatly, Pär Holmgren, Utbildningsansvarig för Artister För Miljön samt Patrick Fredriksson, medgrundare och Festivalansvarig, Luger.

Årets Hållbara Artist blir en återkommande utmärkelse som årligen delas ut en vecka innan Grammisgalan.