6 februari 2017

Upfront samlade kvinnliga musikproducenter

Nätverket för kvinnor och transpersoner som producerar musik, Upfront Producer Network, samlade nyligen över 60 producenter på så kallade Upfront Producer Meet-Up som ägde rum i Zound Industries vackra lokaler i Stockholm.

Träffen arrangerades tillsammans med Vem Kan Bli Producent/Popkollo med stöd från Stim. Temat för dagen var upphovsrätt med föreläsningar av Stim, musikjuristen Jonas Eriksson (Cosmos Musik) och teknikchefen Pia Philipsson från samplings-tjänsten Tracklib, samt lyssnings-sessions med producenterna.

Upfront Producer Network drivs av Anna Ingler, Amber Watts, Affa Alizadeh och Cecilia Östlund och är en ideell verksamhet som arbetar för att visa upp, stärka och hjälpa musikproducenter in i musikbranschen.

Nätverket är till för personer som identiferar sig som kvinnor, icke-binära och transpersoner inom musikproduktion och ljudteknik. Upfront erbjuder en trygg zon att dela sina verk och erfarenheter i, och agerar även språngbräda in till branschen för dom som vill.

– Vårt mål är att ta bort myten om att det inte finns några musikproducenter som inte är cis-män, för vi vet att det finns! Däremot kan det finnas utmaningar och hinder för dessa personer som gör att de inte kommer vidare och det är här vi i Upfront kommer in, säger Anna Ingler.

Christel Valsinger