31 januari 2017

MELODIFESTIVALEN Appen, scenen, line-upen

På lördag brakar den ingång, den stora Mellosäsongen. Bland årets nyheter finns den djupa scenen och en utbyggd app. Men fokus är förstås de sju låtarna som slåss om folkets röster

Årets första deltävling i Melodifestivalen äger rum i Göteborg. Programleder hela kalaset, fram till finalen i Stockholm  den 11 mars, gör trion DAavid Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson.

Nytt för i år är att förhandslyssning av låtarna släpps redan på torsdagarna, då det kommer att gå att höra en minut av varje låt på SVT:s melodifestivalssida och i P4 Extra i Sveriges Radio. Lördagar kl 14.30 släpps 2.30 av låtarna på svt.se/melodifestivalen

Scenbygget är en annan nyhet, där man i år satsat på större djup i form av en spets som sticker långt ut i publiken.

– Scenen är så nära en fantastisk Eurovisionscen vi kan komma i ett mindre format. Den har djup och integration mellan ljus och scenografi. Den har mångsidighet, variationsrikedom och är über-modern, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman på SVT:s sajt.

Igår släpptes också den nya versionen av mello-appen, där man som vanligt kan rösta gratis genom att trycka på hjärt-symbolen. Appen är i år utbyggd med mer information, om exempelvis antalet inkomna röster och med länkar till artiklar om festivalen.

Inleder lördagens tävling gör Boris René, som förra året gick till final med låten Put Your Love On Me. Notervärt är också att låtskrivaren Thomas G:son har två låtar med i deltävlingen: One More Night med Dinah Nah och Wild Child med Ace Wilder.

Lineup deltävling 1, Göteborg 4/2:

1. Boris René – Her Kiss (Tim Larsson, Tobias Lundgren)

2. Adrijana – Amare (Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi)

3. Dinah Nah – One More Night (Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, Dr Alban)

4. De Vet Du – Road Trip (Johan Gunterberg, Christopher Martland)

5. Charlotte Perrelli – Mitt liv (Charlotte Perrelli och Lars Hägglund)

6. Ace Wilder – Wild Child (Peter Boström, Thomas G:son och Ace Wilder)

7. Nano – Hold On (Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin och David Francis Jackson)

Christel Valsinger

Foto: Janne Danielsson/SVT