30 januari 2017

SPOTLIGHT Vargas & Lagola ”Rolling Stone”

Svenska hitmakarna Salem Al Fakir och Vincent Pontare har ett band ihop. Under namnet Vargas & Lagola debuterar de med lättnynnad housepop och lovar mer material under året.

I är det tio år sedan Salem Al Fakir albumdebuterade med This Is Who I Am. Efter några framgångsrika artistår tävlade han i Melodifestivalen 2010 och kom tvåa med låten Keep On Walking. Men efter albumet Ignore This, som toppade svenska albumlistan, har han mestadels ägnat sig åt att skriva och producera åt andra.

Vincent Pontare la solokarriären på hyllan efter 2011 efter sitt andra album, Godspeed.

Men tillsammans har de gjort en lysande låtskrivarresa tillsammans. Ihop med Magnus Lidehäll har de skrivit och producerat musik åt bl a Seinabo Sey, Veronica Maggio, Madonna, Katy Perry och Avicii.

Under tiden har Pontare och Al Fakir samlat på sig låtar som inte riktigt passar för någon annan än dem själva och nu debuterar de som duo under namnet Vargas & Lagola.

Rolling Stone [Universal Music Publishing] är en lättillgänglig partycocktail med soulflirtande vers och housepoppig refräng som man lätt går och nynnar på när man minst anar det. Det blir spännande att se hur den mello-klassiska tonartshöjningen på slutet tas emot internationellt.

Christel Valsinger

Lyssna här: