24 januari 2017

MUSIKBOLAG Ghost radioetta i USA

Ghost är denna vecka återigen Billboardettor. Den här gången handlar det om listan Mainstream Rock Songs, där de övertrumfar namn som Metallica och Green Day med singeln Square Hammer.

Ghost gick i höstas in som etta på listan Billboard Rock Chart med EP:n Popestar. För ett år sedan blev det svenska metalbandet Ghost historiskt då dom som första svenska band någonsin vann en amerikansk Grammy Award.

Nicholas Johansson, ansvarig för Ghost på Universal är klart nöjd när MI ställer den klassiska sportfrågan ”Hur känns det?”:

– Det är såklart otroligt roligt att få vara med och ta första platsen i konkurrens med några av dom största rockbanden i världen. Och att Ghost är det första svenska bandet som gör det. Men lika roligt är att inse vilket avtryck bandet gjort och gör i USA. Inte bara som liveband men att de även som tar sig in på de stora kanalerna och listorna.

Ghost finns här hemma på Universals etikett Reaktor Recordings, förlag är BMG Rights Management (US).

Lars Nylin