10 januari 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 1 Danny inleder på topp

Årets första singeletta är en återkomst. Clean Bandits Rockabye (feat. Sean Paul & Anne-Marie [Atlantic/Warner] återkommer blixtsnabbt till den högsta positionen. Albumlistan har en ny etta i Danny Saucedos Tolkningar – Så mycket bättre säsong 7 [Chiliboy/Sony].

På singellistan återkommer också Starley, tappet senast var en tillfällighet och Call On Me [DiscoWax/Sony] går från 5 till 2. I övrigt utmärks Topp 100 mest av att 40-talet jullåtar försvunnit vilket innebär många återkomster och klättringar. Martin Jensen klättrar exempelvis från 15 till 7 med Solo Dance [DiscoWax/Sony].

Men där finns också några heta nyheter: norska Gabrielle går in som 18 med Fem fine frøkner [Universal/Universal]. Även den som inte följt serien kan kanske ana att den är hämtad från den uppmärksammade TV-serien Skam, ursprungligen släpptes den 2013. Sjur feat. Chris Chrone går in som 46 med Let me Love You [RCA/Sony], en cover av Marios hit från 2004.

Etta på Heatseeker är Machine Gun Kelly & Camila Cabello med Bad Things [BAd Boy/Universal].

Så mycket bättre säsong 7 [Columbia/Sony] toppar fortsatt såväl samlingslistan som den fysiska listan. Rolling Stones tappar alltså på stora albumlistan, men toppar nu vinylditon med Blue & Lonesome [Polydor UK/Universal].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se