27 december 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 51 Juletta för Clean Bandit

Lagom till julafton fick engelska Clean Bandit en present i form av en svensk listetta med Rockabye (feat. Sean Paul & Anne-Marie [Atlantic/Warner]. I albumtoppen återkommer Rolling Stones med Blue & Lonesome [Poyldor UK/Universal].

Förra vcekan flaggade vi för Alan Walker och hans Alone [Mer Musikk/Sony] fortsätter mycket riktigt uppåt, från 3 till 2. Veckans starkaste nyhet är filmlåten I Don’t Wanna Live Forever [Universal Studios/Universal] med Zayn och Taylor Swift. Även Samir Badran gör en stark start med Vet att du vill ha mig [Warner/Warner] som nummer 19.

En stark spurt bland jullåtar gjorde Freddy Kalas som gick från 36 till 13 med Hey Ho [Alter Ego/Universal] och även Heatseeker toppas av en jullåt, Michael Bublés version av Christmas [143/Reprise/Warner]. Mest anmärkningsvärt bland jullåtar, med tanke på vad som hänt sedan listan sammanställdes, är att George Michaels Wham! nådde plats 9 med den numera profetiska titeln Last Christmas [Columbia/Sony].

Utöver Stones återkomst är det mest noterbara på albumlistan att Danny Saucedo går in som 2 med Tolkningarna – Så mycket bättre säsong 7 [Chiliboy/Sony]. Samlingen Så mycket bättre säsong 7 [Columbia/Sony] toppar såväl samlingslistan som den fysiska listan.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se