19 december 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 50 Starley orubblig i topp

Starley regerar fortsatt singellistan, men Idol-vinnaren Liam Cacattian Thomassen utmanar.  På albumlistan är The Weeknd tillbaka i topp.

Starley toppar på den nionde veckan fortsatt den svenska singellistan med Call On Me [Discowax/Sony]. Debutsingeln från Sydneysångerskan är fortfarande en unik svensk framgång. Hemma i Australien har den som bäst legat nummer 28 på Aria-listan. Bara i Norge, där den ligger sexa, har den nått topp tio. På Spotify har låten passerat 100 miljoner.

Den hetaste utmanaren till tronen är Alan Walker, vars tredje singel, Alone [Mer Musikk/Sony] går från 8 till 3. Men även Idolvinnaren Liam kan möjligen oroa Starleyteamet på Sony. Playing With Fire [Universal/Universal] går in som nummer 6. På plats 35 går Danny Saucedo in med Gärdestad-tolkningen För kärlekens skull [Chiliboy/Sony] och cementerar att han blev årets vinnare i det inofficiella Så mycket bättre-racet.

Heatseekerlistan toppas av The Vamps & Matoma med All Night [Virgin/EMI/Universal].

The Weeknds Starboy [Republic/Universal] återtar förstaplatsen på albumlistan. Starkaste nykomling är J.Cole som går in som 3 med 4 Your Eyez Only [Dreamville/Universal]. J. Cole, mest känd för att han blev den förste att kontrakteras till Jay-Z:s bolag Roc Nation, går även in som  50 på singellistan med Deja Vu.

Etta på samlingslistan är för andra veckan Så mycket bättre säsong 7 [Columbia/Sony].

Att notera: Malena Ernman har som vanligt de senaste åren två julalbum på den klassiska topp 10.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se