13 december 2016

MUSIKBOLAG Warner i samarbete med Starlab för Bella & Filippa

Warner Music/Parlophone har skrivit licensavtal med Bella & Filippa (Starlab) som i vår tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö med låten Crucified.

Duon Bella & Filippa består av bonussyskonen Isabella Snihs (16 år) och Filippa Frisell (17 år). De började skriva ihop 2012 när de blev bonussyskon och byggde en stor fanbase genom att lägga upp videos på communityn videofy.me. Deras kanal har gästats av artister som The Vamps, R5, Shawn Hook och Miriam Bryant. Musiken är en mix av sing/songwriter, pop och country. Duon hämtar sina influenser från First Aid Kit, Ed Sheeran och Simon & Garfunkel.

– Det är ovanligt att hitta två sångerskor och röster som trots sin unga ålder redan är väldigt samspelta och skriver starka låtar. Peter Sahlin och Starlab har gjort ett jättebra jobb med att utveckla dem och det ska bli spännande att från och med nu vara med och bygga deras karriärer ihop, säger Robert Skowronski, A&R Director Parlophone/Giant.

Duon har spenderat senaste två åren i studion och skrivit 20-tal låtar till kommande releaser. Just nu ligger fokus på slutförandet av låtarna som kommer lanseras under 2017.

– Första gången jag hörde Bella & Filippa var i våra studios. Jag satt och jobbade i mitt kontorsrum och hörde ljuvliga stämmor ifrån köket. De hade följt med sin pappa som jobbar hos oss och fördrev tiden med att sjunga och spela gitarr. Jag föll pladask för deras stämsång och charm och signade dem kort därpå (2015). Sedan dess har de i stort sett bott i våra studios och skrivit låtar tillsammans med våra låtskrivare och producenter.  Att nu få ta nästa steg i byggandet av deras karriärer tillsammans med Warner känns mycket spännande. Vi är väldigt glada över samarbetet och har stor tillit till Warners starka team, säger Peter Sahlin, Grundare och A&R på Starlab.

Bella & Filippa har skrivit Melodifestivalbidraget tillsammans med Mats Frisell, Jakob Stadell och Peter Hägerås som också har producerat låten i Starlab Studios.

På bild fr vänster: Robert Skowronski (A&R Director Parlophone/Giant), Birgitta Bokström (Director Business Affairs Sweden), Filippa, Bella, Peter Sahlin (Starlab), Camilla Bjering von Zweigbergk (Warner).