13 december 2016

IN MEMORIAM Anders ”Henkan” Henriksson

Producenten, arrangören och låtskrivaren Anders ”Henkan” Henriksson har avlidit 71 år gammal.

Anders ”Henkan” Henriksson var mest känd för ett 40-årigt samarbete med Magnus Uggla, men hade en diger karriär även innan de två möttes. I skiftet mellan 60- och 70-tal arbetade han exempelvis under George Martin som tekniker i Abbey Road-studion i London och hann då att jobba med namn som Elton John, Bee Gees och King Crimson. ”Henkan” hann också med att vara kapellmästare i mer än 800 SVT-shower.

Från mitten av 1970-talet hade han ett tätt samarbete med Uggla, som arrangör,producent och allmänt bollplank. Magnus Uggla är den som är bäst skickad att minnas ”Henkan” och gör det fint här i Dagens Nyheter: http://www.dn.se/arkiv/familj/alla-har-sin-egen-story-om-henkan/.

Lars Nylin

Foto från Discogs