17 oktober 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 41 Weeknd kvar i topp, Green Day fysisk albumetta

The Weeknd och Daft Punk har fortsatt landets hetaste låt i Starboy [Universal/Universal]. På de olika albumlistorna är Green Day veckans nyhet, de toppar bland annat den nyinstiftade listan för total fysisk försäljning. 

På singellistan är det samma prispall som förra veckan. The Chainsmokers feat Halsey är tvåa med Closer [Disruptor/Sony] och DJ Snake feat Justin Bieber är trea med Let me Love You [Interscope/Universal].

Även i övrigt är Topp 50 stabil, men några spännande rörelser finns: James Arthur går från 51 till 17 med Say You Wont Let Me Go [Columbia/Sony] medan Bruno Mars är ny som 22 med 24 K Magic [Atlantic/Warner]. För Arthur är det bästa svenska placering hittills med hans andra singel på listan. Mars har bland annat haft fyra topp 10 tidigare, 2010 blev Grenade etta.

Etta har även John Legend varit, med All Of Me år 2013. Nu går amerikanen in som ny numer 55 med Love Me Now [Columbia/Sony]. En intressant nyhet finns även på 77, Lady Gaga återkommer med Million Reasons [Interscope/Universal].

Förra veckans bästa svenska entré, Galantis & Hook N Sling med Love On Me [Big Beat/Atlantic], går upp från 35 till 31. Heatseekerlistan toppas av Terror Jr som går från 7 till 1 med Come First [Atlantic/Warner].

På albumlistan återkommer Shawn Mendes till förstaplatsen med Illuminate [Island/Universal]. I övrigt är det Green Day som gör avtryck på de numera tre albumlistorna som vi bevakar. Bandets Revolution Radio [Reprise/Warner] är ny 2 på ”stora” albumlistan liksom på vinyllistan. Den är även etta på den för veckan färska listan för fysisk försäljning.

Intressant på albumsidan är även att Håkan Hellström dels klättrar från 12 till 4 på albumlistan med Du gamla du fria [Woah Dad/Warner], dels är etta på vinyllistan.

Samlingslistan har fortsatt som etta filmmusiken Trolls [RCA/Sony].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se