4 oktober 2016

FÖRLAG Sony Corporations utköp av ATV godkänt

EU har nu godkänt Sony Corporations utköp av ATV-delen i Sony/ATV Music Publishing, Det innebär att nu även Sonykoncernen har en 100 % ägd kombination av förlag och musikbolag.

Det var i mars i år som Sony Corporation meddelade att de för 750 miljoner dollar köpt ut ATV från Michael Jacksons dödsbo. MI har ännu inte nåtts av fakta om bokstäverna ”ATV” nu omedelbart försvinner ur namnet. Däremot så lånar vi detta citat från en nöjd VD Martin Bandier i Music Business Worldwide:

“It marks the start of an exciting new chapter in our proud history and we cannot wait to get started as a 100% Sony-owned company. Sony Corporation has shown absolute faith and support in us and what we do by undertaking this deal and we are ready to repay that trust in the months and years ahead.

Lars Nylin