25 september 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 38 Kents avsked dominerar

The Chainsmokers feat Halsey är kvar i topp av singellistan med Closer [Disruptor/Sony]. På albumlistan är det däremot total rensning med fem nyheter i topp.

Snart Sverigeaktuella Chainsmokers regerar en singellista som i stort sett är oförändrad på topp 10 även om Zara Larssons nya singel Ain’t My Fault [TEN/Sony] faller två placeringar till 10.

Den mest intressanta rörelsen på topp 100 gör Imany som efter nio veckor nu är nummer 10 med Don’t Be So Shy [Uniform Beat/Playground], upp från 16.

En stark nyhet är Calvin Harris som går in som 14 med My Way [Columbia/Sony]. Harris har hittills haft nio topp 10-låytar i Sverige, varav två ettor. Veckans andra starka nykomling är Ben Mitkus med Ridin’ som nummer 34 [Capitol Universal].

En stark klättrare är Calum Scott som går från 45 till 17 med Dancing On My Own [Capitol/Universal].

Annars handlar det mycket om Kent på veckans listor. Redan på singellistan finns de med Terapi [RCA/Sony] som ny på plats 60. Bandet är i inledningen av sin avskedsturné även etta på Heatseeker med Om du visste vad du ville [RCA/Sony].

Allt adderar upp till samlingen Best Of [RCA/Sony] som går in som nummer 1 på en albumlista med 5 nyheter i topp. Efter Kent radar upp sig: 2) Laleh Kristaller [Last Army/Warner], 3) Ghost Popestar EP [Reaktor/Universal], 4) Bob Hund Dödliga klassiker [Woah Dad/Border] och 5) Ghost Meliora (Redux) [Reaktor/Universal]. Lägg till det att Ghosts Meliora i sitt original går från 57 till 13 och att Popestar EP toppar vinyllistan och även Linköpingsbandet har gjort rejäla avtryck på diverse listor.

På samlingslistan är soundtracket Suicide Squad: The Album [Atlantic/Warner] fortsatt etta.

Lars Nylin