11 september 2016

Första Facebook Live-musikvideon är här

Den franska housestjärnan Klingande har gjort världens första Facebook Live-musikvideo, i samarbete med svenska innovationsbyrån At Night Studios. Videon till låten Somewhere New filmades och sändes live från Stockholm i torsdags kväll.

Videon följer vi två dansare som både rör sig mellan olika miljöer och utsätts för klädbyten under den fyra minuter långa engångstagningen.

– Musikvideoformatet genomgår stor förändring och potentialen för innovativa idéer är större än någonsin. Genom att livestreama produktionen för Somewhere New via Facebook minimerar vi avståndet till fansen och inkluderar dem i produktionen. I dag är den närheten så mycket mer intressant än planerad perfektion, säger Marcus Lindgren, COO, At Night Studios,  i ett pressmeddelande.

Det var den svenska housescenen med artister som Avicii, som fick Cedric Steinmyller att börja göra musik och han har tagit namnet Klingande som en hyllning till sina svenska influenser. Genombrottshiten hade också svenskt namn: Jubel. Just Avicii är också en av artisterna som At Night Studions samarbetar med, liksom andra globala artister och varumärken såsom Axwell Ingrosso, Zlatan, Coca Cola och Spotify.

Christel Valsinger

 

Se videon här: