21 december 2015

DIGITALT The Beatles snart på Spotify?

Förväntningarna på julen har stigit i höjden sedan rykten tagit fart om att The Beatles är på väg ut på streamingtjänsterna. Enligt uppgifter till Billboard kan Hey Jude dyka upp på Spotify, Tidal och Apple Music på julafton, följt av hela katalogen nästa vecka.

Enligt Billboard började förhandlingarna om Beatles-katalogen i januari i år och i mitten av september ska ett avtal ha skrivits. Det är också okänt vilka specifika streamingtjänster som slutit avtalet, men källor till Billboard hävdar att de flesta, möjligen alla, kommer att kunna streama The Beatles studioalbum nästa vecka.

The Beatles har inte gjort sig någon brådska ut på den digitala marknaden. Det tog sex år innan de fanns tillgängliga på iTunes och inte förrän 2009, då The Beatles: Rock Band släpptes,  fanns de med i något tv-spel.

Artikel på Billboard här: http://www.billboard.com/articles/business/6813853/the-beatles-streaming-christmas-eve-sources

Även Music Business Worldwide spekulerar i ämnet: http://www.musicbusinessworldwide.com/beatles-arrive-spotify-apple-music/

Christel Valsinger