23 november 2015

4 SNABBA Per Lindholm/Mr Radar

Miriam Bryant, Bo Kaspers, Melissa Horn, Mike Posner, Duvchi. Bolaget Mr Radars namn dyker upp typ överallt just nu. När man dessutom bytt namn på sin skivetikett kändes det hög tid att Musikindustrin.se reder ut begreppen med Per Lindholm på Mr Radar.

Varför har ni bytt namn?

– Vi har inte bytt namn på själva bolaget, det heter Mr Radar precis som alltid. men däremot på den label vi har med Sony som tidigare hette Svedala. Vi kände att det blev lite otydligt och rörigt, folk undrade om vi hette Svedala eller Mr Radar och så vidare, så vi pratade med Mark Dennis på Sony om detta och nu heter även labeln Mr Radar.

Hade ni ens kunnat fantisera om Miriam Bryants genomslag i Så mycket bättre?

– Vi trodde starkt att kombinationen av Miriams röst, hennes tolkningar och personlighet skulle sticka ut och gå bra. Men att hon skulle ha tre låtar topp 10 på Spotify och fem låtar topp 50 samtidigt är ju såklart bättre än vi hade kunnat ana. Vår managementchef Henrik Augustin signade Miriam till vårt management i vintras och det är han och Miriam El-Sarraj som jobbar dagligen med Miriam kring allt ett management normalt gör. För egen del gör jag en blygsam insats med lite hjälp kring inspelningen av tolkningarna. Vi har även co-management på Kleerup i samarbete med vår förre kollega Peter Cartriers och det är kul och välförtjänt med all positiv respons också kring Andreas nu.

Vad händer i övrigt just nu?

– På vårt förlag, som Daniel Larsson och Adam Solomon i huvudsak driver, går det till exempel väldigt bra nu för norska duon SeeB (Simen Eriksrud och Espen Berg) vars remix på Mike Posners I Took A Pill In Ibiza är en stor hit i hela Norden. De är även aktuella med Shawn Mendes Stitches och Kiezsas Cut Me Loose. Vi har precis släppt en ny platta med Bo Kaspers Orkester (Mr Radar/Sony) som gick in etta på Topplistan och nu är ute på utsåld nordisk turné. Rebecca & Fiona (management) är aktuella med nya singeln Sayonara och har blivit signade av RCA i New York. Nästa vecka kommer ett nytt starkt album med Melissa Horn (Mr Radar/Sony), Nause (management/förlag) är ute på turné, Duvchi (management) har precis släppt en kritikerhyllad platta. Två aktuella debutsinglar är ute med Axel Bower (feat Duvchi & Esther Kirabo) Sustained Love (Mr Radar/Sony), Saint James Sweaters (Mr Radar/Sony och förlag) och så har även ny singel släpps med danska Carpark North (Mr Radar/Sony, management, förlag) We Hold The Stars. Dom startade en Tysklands och Hollandsturné igår i Hamburg, för utsålt hus.

Vad händer 2016 som du redan nu kan berätta om?

– Ny platta och singel med danska stjärnan Mads Langer (Mr Radar/Sony) som faktiskt för några år sedan hade motsvarande Miriam Bryants succé i danska motsvarigheten till Så mycket bättre – då han bland annat hade fyra låtar topp 10 på iTunes. Chris Olsson (förlag) släpper soloplatta, det kommer ett efterlängtat album med Eva Dahlgren (Mr Radar/Sony), nya releaser med Nause, Saint James, Awa (Mr Radar/Sony) och Salvatore Ganacci (förlag, management). Dessutom så kommer någon gång under 2016 en debutsingel med en oerhört spännande debutant, Esther Kirabo (Mr Radar/Sony).

Lars Nylin