25 augusti 2015

MUSIKBOLAG Century Media till Sony

Sony Music bekräftar nu att de köpt det ledande rockbolaget Century Media, med ett halvdussin svenska band i sitt stall.

I veckan förvånade vanligen välunderrättade Music Business Worldwide med en artikel där det sades att antingen Sony eller Universal skulle vara i slutförhandling om köp av Century Media. I själva verket har Sony sedan början av året i princip varit klara som köpare. MBW blev däremot mediet som senare bekräftade att affären avslutats, köpesumman blev 17 miljoner dollar.

Century Media startades 1988 av Robert Kampf och förra året bortgångne Oliver Withöft och har cirka 50 anställda i Europa och USA.

Sony Music Entertainments chef för international, Adam Granite, säger i ett pressmeddelande: ”The deal will provide a tremendous opportunity to grow our respective hard rock and heavy metal businesses globally.” Kampf kommer att vara kvar som ansvarig och rapporterar till Granite respektive Sonys digitale chef Dennis Kooker.

Bland bolagets svenska band finns Watain och Tribulation.

Lars Nylin