24 augusti 2015

DIGITALT Spotify ber om ursäkt för nytt användaravtal

Oro och ilska väcktes hos Spotifyanvändare förra veckan då ett nytt användaravtal rullades ut. Avtalet utvidgade streamingtjänstens rätt att samla in information om sina kunder. Nu ber Spotifys VD Daniel Ek om ursäkt för avtalets utformning.

Ett nytt användaravtal för Spotify fick diskussionerna att rasa i sociala medier förra veckan. Den som godkänner avtalet ger Spotify rätt att samla in information som lagras i användarens mobil, såsom kontakter, foton och GPS-position.

Minecraftgrundaren Marcus Persson var en av dem som reagerade häftigast och sände en serie kritiska tweets till Spotifys Daniel Ek, samt angav att han sagt upp sitt abonnemang.

Nu ber Daniel Ek om ursäkt för oklarheter i avtalet, i en bloggpost med rubriken Sorry. ”Vi borde ha gjort ett bättre jobb med att kommunicera vad denna policy betyder och hur information som du väljer att dela kommer, och inte kommer, att delas”, skriver han och förtydligar att det är frivilligt att dela sin data.

Under de närmsta veckorna kommer Spotify att uppdatera sin Privacy policy och ber användarna att maila frågor och synpunkter. Läs hela blogginlägget här.

Christel Valsinger