13 juli 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 28 Emil Berg swipar uppåt

Förra veckans SPOTLIGHT i MI, Linköpingsexporten Emil Berg, är veckans raket på singellistan. Hans Du swipa höger [Giant records/Warner Music Sweden/Budde Music Scandinavia/Queenside] klättrar från 53 till 15. Men kvar i topp är Axwell/\Ingrosso medan Lasse Stefanz inte släpper greppet om albumlistan.

Denna julivecka är traditionellt en av årets lugnaste på listfronten. Så även i år. Det mesta är sig likt från förra veckan. Men det finns även i inledningen av ”industrisemestern” några intressanta rörelser på listorna.

Den mest spektakulära står givetvis Emil Berg för, han ligger även som nummer 6 på Spotifylistan. Men även två andra svenska titlar gör rejäla kliv: Icona Pop går från 52 till 19 med Emergency [Company Ten/Sony] medan Dani M – tidigare Heatseekeretta – tar sig från 65 till 27 med Nya Sverige [Redline Independent]. Stabila kvar i topp är dock fortsatt Axwell/\Ingrossos med Sun is Shining [Universal/Universal].

På albumlistan fortsätter Lasse Stefanz i topp med Whiskey Barrel [Mariann/Warner]. Den intressantaste rörelsen att svenska Galantis går från 31 till 13 med Pharmacy [Atlantic/Warner]. James Bay går från 13 till 8 med Chaos And The Calm [Republic/Universal]. Det kan också noteras att AC/DC:s besök i helgen triggat suget; veteranerna har tre album på topp 30 med Rock And Bust [Columbia/Sony] högst som nummer 24. Värt att notera kan också vara att Warner fortsätter dominera albumlistan, denna vecka med de sju högst placerade titlarna.

Heatseekerlistan toppas av den engelska electrotrion Years & Years med Shine [Universal/Universal].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/