2 juli 2015

SVERIGETOPPLISTAN V27 Refused rusar högt upp på albumlistan

Refuseds nya album Freedom [Playground] går rakt in på albumlistans andra plats denna veckan, kanske med hjälp av spelningen på Bråvallafestivalen förra helgen. Men förstaplatsen behåller Lasse Stefanz med Whiskey Barrel [Marianne/Warner] och även singellistans förstaplats förblir orörd, med Axwell/\Ingrossos Sun is Shining [Universal]tryggt förankrad.

Rörligheten på singellistans topp är låg men värt att notera är att Zara Larsson tar två kliv uppåt med Lush Life [Ten] och intar tredjeplatsen. tittar man längre ner på listan så syns ett jättekliv för The Weeknd vars Can’t Feel My Face [Universal] har gått från plats 51 till 21.

På albumlistan håller Lasse Stefanz ett stadigt grepp om förstaplatsen, även om Refused tuffar rakt in på plats två, tätt följd av Melodifestivalens största stjärnor Måns Zelmerlöw med Perfectly Damaged [Metronome/Warner] och Hasse Anderssons Guld och gröna skogar [Mariann/Warner]. Något av ett ras blir det för Ulf Lundells 40! [Parlophone Sweden/Warner] som går från en tredjeplats till en 14:e. Näst efter Refuseds Freedom  så är den hårda rockens högsta placering på albumlistan just nu Månegarms remastrade album Dödsfärd [Black Lodge/Soundpollution], ny på plats 16.

Heatseekerlistan toppas denna veckan av Flo Rida, Robin Thicke och Verdine White med I don’t like it I love it [Atlantic/Warner]. Den klättrar dit från en 19:e plats och kan säkert med värmens hjälp kliva in på singellistan nästa vecka, med tanke på sommarhitpotentialen.

På vinyllistan innehar Refused både första och andraplatsen med två olika upplagor av albumet Freedom.

Christel Valsinger

http://www.sverigetopplistan.se/