23 juni 2015

LIVE Almedalen får frågan: Är pop kultur?

Föreningen Livemusik Sverige står för en av de programpunkter under Almedalsveckan som som berör MI-läsarna mest konkret. Under rubriken ”Är pop kultur?” bjuder Livemusik Sverige 1 juli dels på en konsert med Ida Redig och Mattias Alkberg, men inte minst ett samtal om varför inte popmusik betraktas som kultur och hur det skulle kunna vara istället.
– Vi kommer att visa att kulturpolitiken inte ser popen som kulturyttring och prata om varför och hur det skulle kunna vara. Vi kommer också att visa upp lite dokument som vi samlat på oss från en kulturmyndighet och som säger en hel del, säger Joppe Pihlgren, verksamhetschef på den förening som bildades 2014 ur den gamla organisationen Festivalsverige.  Platsen är Hammer BariAdelsgatan 33 i Visby, med start klockan 19.30.
I paneldebatten deltar: Owe Ronström, Arrangör KF Roxy, Ulf Dernevik, Politisk sakkunnig Kulturdepartementet, Elisabeth Rosenbrand, Arrangör Klubb makten, Peter Schröder, Arrangör Gagneffestivalen, Ola Broqvist, Arrangör Luger Inc, Linnea Kant, Ordförande MoKS, Kaj Sivervik, Arrangör KF Gaphals. Dessutom medverkar också kvällens artister i samtalet. Anmälan görs till Joppe Pihlgren på adress joppe@livemusiksverige.se.
Lars Nylin