18 juni 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 25 Svensktopp på singellistan

Sverigetopplistan har blivit svensktoppen. Aviciis Waiting For Love [Avicii/Universal/Universal] är kvar i topp. Samir & Viktor utmanar som nummer 2 medan Zara Larsson och Vigiland klättrar starkt. Axwell & Ingross är veckans raket. På albumlistan toppar Larz-Kristerz.

Samir & Viktor gick förra veckan in som nummer 12 med Saxofuckington [Giant/Warner]. Nu klättrar duon alltså till 2 och når därmed sin bästa listplacering hittills.

Men detta är bara en av veckans svenska klättrare. Zara Larsson  Lush Life [TEN/Sony] gjorde entré som nummer 22. Nu kliver den upp till 5. Men Vigiland feat. Tham Sway gör ett ännu större hopp, Shots & Squats [Universal/Universal] går från nummer 51 till 6.

Lägg till det att duon Axwell & Ingrosso – gångna helgen aktuella på Summerburst – är bästa nykomling som nummer 11 med Sun Is Shining och singellistan har på kort tid förvandlats till rena svensktoppen.

Albumlistan har också den svenskt i topp trots att förra veckans etta, Måns Zelmerlöws Perfectly Damaged [Metronome/Warner], faller till 3. Ny i topp är Larz-Kristerz med Våra bästa! [Columbia/Sony] medan Muse går in som 2 med Drones [Warner UK/Warner]. Sony Music lägger alltså beslag på förstaplatsen, men sedan följer sex albumtitlar från Warner Music.

Kommentaren uppdateras senare.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/