18 juni 2015

FESTIVAL Siesta i konkurs

Kulturföreningen Markan, som arrangerar Siestafestivalen i Hässleholm har lämnat in en ansökan om konkurs. Därmed blir det ingen festival den 3-4 juli.

”Det är med enorm sorg vi nu tvingas avveckla föreningens verksamhet och ansöka om konkurs. I väntan på konkursförvaltare kan vi inte ge några intervjuer eller svara på frågor. Vi har inga svar”, skriver arrangörerna på sin Facebook-sida.

Anledningen till konkursansökan uppges vara att man inte kan betala de förskott som bokningsbolagen kräver till sina artister. Till dags dato har 1768 biljetter till festivalen sålts. För att gå runt behöver man sälja 4500 biljetter, vilket arrangörerna tror sig kunna göra veckan innan festivalen och vid entréerna. Men fakturorna måste betalas nu.

Vad som händer för de som redan löst biljett är oklart. Festivalen This is Hultsfred, som äger rum den 14-15 augusti, erbjuder fritt inträde för de som kan visa upp en Siestabiljett.

”Vi kan inte bara sitta och titta på när en liten festival, inte helt olik vår egen, går omkull”, skriver de på sin Facebook-sida.

Kulturföreningen Markan grundades 1989 och har arrangerat Siestafestivalen de senaste tolv åren. I år skulle artister som The Kooks, Foals, Tove Styrke, Silvana Imam och Maskinen spelat.

Christel Valsinger