19 mars 2015

SKIVBOLAG Lani Mo till Svenska Inspelningar/Stadsbild

Universaletiketten Svenska inspelningar och Matte Calistes etikett Stadsbild utökar sitt samarbete genom att kontraktera Göteborgsrapparen Lani Mo. Lani Mos första utgivning under det nya samarbetet blir singeln Perspektiv som släpps fredagen den 20/3.

Samarbetet mellan Svenska inspelningar och Stadsbild har redan resulterat i en singel, Matte Calistes egen Du är inte som mig feat. Sebbe Staxx, Black Ghost och 24K, som släpptes i början av året.

”Att Lani Mo blir den första artisten under det nya samarbetet är logiskt eftersom Matte Caliste och Lani Mo samarbetat vid ett flertal tillfällen tidigare, bl.a på singeln Simmar i guld. Lani Mo är dessutom ett av de mest populära och lovande namnen på Göteborgs hiphopscen och hans låt Pallar inte mera har över en miljon lysningar på Spotify,” skriver Svenska Inspelningar i ett pressmeddelande.

Singeln Perspektiv tar upp kriminaliteten som skapar rubriker i Göteborg och på många andra håll i landet men Lani väljer att betrakta allt från de anhörigas perspektiv. Med låten följer en video regisserad av Ali Mermachi.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Mikael Wadström, Lani Mo, Matte Caliste, Christoffer Silverberg, Martin Brandt.